2012. március 27., kedd

Esküvői hibák, amiket ne kövess el!

Az alábbi honlapon nagyon tutin összefoglalva megtaláltam azt az öszefoglalást, ami a bakikról szól...
Már én is terveztem, hogy írok hasonlót, de addig is itt van ez: http://10eskuvoihiba.dnt.hu/
Köszönet a ceremóniamestereknek ezért a kis összefoglalóért!
Ezt ki tudnám egészíteni egyébbel is...
Pl. ne te akard szervezni és főleg irányítani az aznapi összes részletet, de dőlj be a mézesmadzagnak, hogy olcsóbb lesz, stb...
Amikor a pár kibérel egy termet (természetesen plusz bérleti díjért) és úgy gondolja, hogy ott olcsóbban kihozza az esküvőt, mintha étterembe menne... Sajnos nem, hiszen ide ki kell(ene) hívni profi csapatot, aki megfőz, felszolgál, stb... Ha cateringes csapat vállalja, annyiért elvállalja, mint az éttermében esetleg. De ha a pár úgy gondolja, hogy majd ő maga intéz mindent, hív felszolgálókat, szakácsot, a háttérben mosogatólányt, bérli az abrosztól kezdve az evőeszköz, tányéron, hűtőkocsin keresztül mindent, és majd ők bevásárolnak... hát nem irigylem azt a szervezést, amit magukra vállalnak az olcsóbbság reményében, s azzal nem számolnak, hogy az élelmiszerárak fél év múlva lehet, hogy magasabbak lesznek, míg ha egy adott szolgáltatóval most leszerződnek, akkor az az áremelkedéseket nem fogja számításba venni... Nem hiszem, hogy olcsóbban kijön ezzel a megoldással, és nem irigylem azt az idegeskedést, utánajárást, amit magukra vállalnak az esküvőjük napjára, hiszen biztosan hulla fáradtan érkeznek és már alig várják, hogy vége legyen... Nem beszélve arról, hogy ők nem fogják tudni aznap irányítani, hogy melyik asztal, szék hol legyen, stb.. Szóval: nem mindig a legolcsóbbnak tűnő megoldás lesz a legolcsóbb és a legjobb.... Egy életben egy ilyen jelentős ünnep van, célszerű nem agyonaggódnia magát a párnak... de ez csak az én véleményem... :)
Inkább javaslom, hogy forduljatok esküvőszervezőhöz, aki már több esküvőt látott... Az EsküvőOrszág ingyen szervezi és bonyolítja az esküvőt, nincs plusz költsége a háttérmunkának a jutalékos rendszer miatt! Nem luxus egy esküvőszervező, higgyétek el, sőt! Nagyon sok terhet levesz a pár és az örömszülők válláról...

2012. március 20., kedd

Székszoknya esküvőre, na de mire is figyeljünk oda?


Mostanában szinte minden esküvőnek az alapdekorációjához tartozik a székszoknya. Szép, mert ünnepélyessé teszi a helyszínt, egy alapszínt varázsol az esküvőre, és jó, mert eltakarja, ha esetleg nem teljesen egyformák a székek, vagy nem a leg patyolattisztább a kárpitja… A masni színe az esküvő színére jellemző szín, számtalan anyagtípussal, és a színpaletta majd minden színével. Választható organza, voile, taft, selyem, stb. székmasni.

A jó székszoknyának csak előnye van, a rossz székszoknyának meg hát… sok hátránya is sajnos. Ahogy mondják, olcsó húsnak híg a leve, célszerű megnézni, hogy mire is fizet az ember kevesebbet vagy többet. Hogy mire érdemes odafigyelni? 

Alap követelmény, hogy egy székszoknya legyen:
-          földig érő (takarja el a szék lábát), ne csak a támla közepéig érjen
-          jó minőségű anyagból készüljön (ne legyen átlátszó, ne bélésselyem anyagból legyen, ami egyrészt feltöltődik, hozzáragad az emberhez, másrészt pedig ráizzad a kedves vendég...)
-          legyen kimosva, ne legyen foltos (ne adj isten többszörösen használt…)
-          legyen kivasalva, ne gyűrötten tegyük fel
-          a székmasni ne csak egy vékony szalag legyen (hacsak nem ez a külön kívánság), mert úgy nem mutat annyira… Ha masnit kértek, akkor az a masni ne lógjon csúnyán, hanem szépen legyen megkötve.

-          az hogy milyen típusú székszoknyát (ovális, szögletes, kötözős) javasol a dekoros, azt bízzuk rá, függ a szék magasságától, típusától, felépítésétől.

Az elmúlt évek folyamán sokmindent láttunk és tapasztaltunk… Hát elég színes a paletta… Természetesen mindenki profitot szeretne szerezni, na de mindenáron? És azt is tudom, hogy egy esküvő szervezésénél minden forint számít, viszont nem biztos, hogy a legolcsóbb lesz a legjobb is… Kérdezzetek utána, mielőtt döntötök!
Esküvőszervezőként több dekorossal is kapcsolatban állunk, nagyon sok székmasni mintából választhattok, és garantáltan jó minőséget adunk. Ha érdekel esetleg Benneteket, vagy még kérdésetek van, keressetek bátran!