2013. január 25., péntek

Szülők kontra ifjú pár?



Sok-sok esküvő megszervezése során egyre-másra belefutunk abba, hogy az ifjú pár és az örömszülők összevesznek, vitatkoznak, megromlik a kapcsolat vagy már megromlott, és állandó konfliktust szül az esküvőn is, de főleg az előkészületekben.
Egy esküvő szervezése során sokszor feszült mindenki, hiszen a lehető legjobbat, legszebbet szeretné. Ez érthető. A konfliktus viszont abból adódik, hogy a pár amit megálmodik magának, nem mindig egyezik meg azzal az elképzeléssel, amit az anyuka/apuka szeretne a kislányának/kisfiának.
Kezdődik már onnan, hogy kiket hívjunk meg az esküvőre. A szülők nagy része ragaszkodik ahhoz a szokáshoz, hogy aki őket meghívta anno, azokat vissza kell hívni, a fiatal pár meg többnyire esetleg csak barátokat hívna, akikkel napi szintű kapcsolatban állnak… És sokszor létszámkorlátot kell felállítani a költségkeret miatt…
Folytatódik ott, hogy a menyasszony esetleg egy külső szertartást álmodik meg magának egy romantikus helyszínen, míg a szülők meg vannak győződve arról, hogy jó lesz a falu menzája/művelődési háza is, hiszen xy-nak is ott volt és jó volt az! Igaz, hogy szűkös a hely, nem fér be esetleg az a létszám, amit terveznek, de csak erőltetik.
Vagy gondnak érzik a szülők azt, ha esküvőszervezőt hív be a pár segítségként, mondván, minek az, hiszen mi itthon vagyunk, megszervezzük nektek Luxus az (pedig ingyen van, sőt!)!
A pár meg mégiscsak valami mást szeretne… mégiscsak megfogad bennünket, a szülők a háttérből esetleg leellenőriznek, hogy tényleg hogy működik ez az egész, tényleg a jutalékos rendszer miatt nem kerül nekik többe a lakodalom, hanem kevesebbe, minden egy helyen van, nem kell rohangálniuk, és akkor már kezdenek nyitni felénk. A végén meg örülnek, hogy nem ők kellett bonyolítsák az esküvőt, hiszen akkor nem tudtak volna ünnepelni, és nem olyanra sikeredett volna…

Nagyon nehéz helyzetben van a pár is és az örömszülők is.
Amióta nekünk is van egy picit nagyobbacska csodálatos kislányunk, azóta már én is sokmindent másképp látok szülői szemmel… Amikor félted, a legjobbat akarod neki és meg kell tanulnod elengedni… Nem könnyű, higgyétek el, így picit belelátok az örömszülők helyzetébe is..
Tapasztalataim alapján nagyon sokat segítünk a konfliktushelyzetek feloldásában is. Sokat segít ilyen esetekben, ha a szülő is el tudja mondani nekünk és a pár is, hogy mit szeretne, és kvázi egy középen állva, tisztábban látó fejjel tudunk segíteni, elmondani, hogy minek mi lehet az előnye és hátránya… Ilyenkor sokszor újragondolják pl. a helyszínt is, hogy hm, tényleg, arra nem is gondoltunk, hogy pontosan hány fő férjen be, emiatt tényleg lehet, hogy nem jó az a helyszín,  nincs annyi pincér, stb..

Szerencsére azért van olyan eset is, amikor a szülők teljes egyetértésben vannak az ifjú párral és együtt tudnak velük örülni… Ritka, de szerencsére találkoztam olyan párral és szülőkkel is, ahol a szülők azt mondták, hogy  a menyasszony elmondja, hogy mit szeretne és hogyan, az ajánlatot küldjem a párnak és nekik is, de az árakat csak a szülőknek mondhatom és velük kell alkudozzunk, hogy mi fér bele a keretbe és mi nem de próbáljuk szem előtt tartani a menyasszony kívánságait. Minden tiszteletem az ilyen szülőké, akik önzetlenül tudják segíteni a párt, mert ez a későbbiek során is csak előnyükre válik.
Bízom benne, hogy sok ifjú pár és szülő is visszajelzést kap arról, hogy nem az övék az egyedi eset, nem csak nekik vannak egymással konfliktusaik. S ha a kezdetektől tudunk segíteni az esküvőszervezésben már a hely kiválasztásától indulva, higgyétek el, hogy sokkal könnyebb lesz mindenkinek, kevésbé lesz idegtépő…
Várjuk jelentkezéseiteket!

2013. január 8., kedd

Esküvőkiállítás, Wedding Expo 2013., Pécs

2013: Új év, új kihívások, új lehetőségek, új álomteljesítések. Bízunk benne, hogy sok-sok párnak tudunk segíteni, hogy még szebb legyen az esküvője napja, és köszönthetünk Benneteket is! Az esküvő kiállításon most hétvégén mi is kint leszünk az Angster teremben a Tizsami szalon mellett, keressetek bátran. Egyeztessünk időpontot, hogy mikor tudunk leülni beszélgetni! :) Mert álmodni és álmokat teljesíteni a legjobb dolog a világon! :)