2012. december 18., kedd

Fénytechnika az esküvőn

Egy esküvő sikere több mindenen múlik. Alapvetően nem a dekoráció az, ami meghatározza a buli mértékét, viszont olyan hangulatot lehet egy dekorációval becsempészni egy esküvői helyszínre, ami keretbe foglalja és esküvősebbé, ünnepélyesebbé teszi akár a szertartás, akár a lakodalom helyszínét. Az esküvői virág és textildekorációt nagy mértékben ki lehet hangsúlyozni avagy kiegészíteni a fénytechnika különböző eszközeinek alkalmazásával, ennek szentelnék néhány sort. Ha a lakodalom helyszínén neonfények vannak, vagy nem szabályozható a világítás (vagy ezerrel világít, vagy semennyire), ha esti hangulatot szeretnék már kora délután a helyszínre csempészni, vagy csak kicsit más jellegű dekorációt is szeretne a pár, akkor javasoljuk a fénytechnika, plusz lámpák, ledek alkalmazását. A teljesség igénye nélkül mutatok be egy-két olyan lehetőséget, ami a hangulatot fokozni tudja. A háttér fényfüzérezése szépen kiemeli a főasztalt.
Oszlopok, hatalmas kaspóban elhelyezett ágak, függönyösszehúzók, sátorbelső, főasztal asztalszoknyája mind-mind ellátható apró kis fényekkel, illetve megvilágíthatóak külön-külön is az asztalok felülről, vagy akár alulról... :).

Ami nagyon egyedi hangulatot adhat egy teremnek - nyilván az adottságokhoz igazodva, az a fal megvilágítása különböző színű fényekkel. Ez lehet összhangban pl a virágdekoráció fő színeivel (pl. itt a zöld-lila),
de egy adott hangulatot is tükrözhet, mint pl. a fentebbi pécsi esküvőnél menet közben az éjféli tangónál pirosra festettük a falakat, tüzessé varázsolva a környezetet.
A főasztal, a színpad külön szabályozható fényerővel szintén megvilágításra kerülhet, kiemelve a fontos szereplőket egy esküvő alkalmával, de akár monogram is kivetíthető táncparkettre, falra.... 
Retro diszkó-hangulat varázsolható egy diszkógömbbel, mely a rá vetülő fényt és figurákat a táncparkettre vetíti, 

a zene ütemére mozgó tükörlámpákkal pedig mozgásban tartható a táncparkett... :)
A fénytechnika különböző megjelenését kiegészíthetjük az asztalon elhelyezett gyertyákkal, mécsesekkel, úszó mécsesekkel, meleg, pislákoló fényt árasztva az ünnepi asztalra.

Természetesen néha itt is a kevesebb több, nem javasoljuk a túlzásokba vivését a fénytechnikának sem, csak mértékkel.
Bízunk benne, hogy sok esküvőt tudunk egyedivé varázsolni fénytechnikával, picit másfajta dekorációval, mint a megszokott. Pécs környéki esküvő szervezésénél szívesen segítünk ebben is, a lehetőségek tárháza hatalmas, csupán a képzelet szab határt mindennek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése