2013. június 19., szerda

Magyar népmese, népies motívum esküvőn



Amikor találkozok és beszélgetek egy párral még az esküvő tervezése közben, mindig kérem, hogy gondolkodjanak el azon, hogy mi a jellemző a kapcsolatukban. Mi az, ami közös, ami kapcsolódhat esetleg az egymás megismeréséhez, mitől tud személyessé válni a saját esküvőjük, hogy ne csak egy legyen a sok közül, hanem olyan, ami rájuk jellemző és jellegzetes. Ha kell, ötletelünk, segítünk kitalálni az irányvonalat, amire fel lehet építeni az egész esküvőt.
Egy kedves pár ezen kérdésemre rávágta: a magyar népmesék! Mindketten szeretik, mindkettőjüknek tetszik a népmese motívuma, sőt, mi több, még a telefon is a magyar népmese dalára csörög.
Így könnyű volt felépíteni a dekor ezen részét, mert az ültetőkártyán, menükártyán, mindenütt megjelent a magyar népmese, a népies stílus. Jellemző szín természetesen a piros volt. Köszönetajándékként piros mézeskalácsszív kedveskedett és illatozott a vendégeknek fehér monogrammal. 
De a legjobban talán a torta díszítése hozta azt a világot: oldalán a rajz ügyes cukrász munkát dicsér, a torta tetején pedig a hagyományos nászpár helyett egy kis marcipán galambpár ült fészkében és turbékolt… És a torta nem csak szép, de finom is volt. 




Ugye nektek is tetszik? J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése