2017. február 17., péntek

Kreatív fotózás – első találkozás, a nagy pillanat megörökítéseNagyon sok menyasszonynál látom a tipródást, hogy mikor legyen a kreatív fotózás, legyen-e egyáltalán. Segítséget szeretnék nyújtani ehhez… Mint mindig, most is az őszinteség híve vagyok, bocsánat, nem akarok megbántani senkit, mindenkinek szíve joga úgy csinálni, ahogyan szeretné. De 8 év tapasztalatából és rengeteg esküvőt leszervezve, az alábbi a véleményem esküvőszervezőként.
Igen, tudom, hogy sok mindenki fejében az él, hogy a vőlegény akkor láthatja meg a menyasszonyát, amikor vonul az oltár elé. Ez tényleg egy jó érv, de azt hiszem, az egyetlen. Higgyétek el, a vőlegény a templomban a lagzi napján nem fogja tudni megcsodálni a menyasszonyt, a ruháját, a frizuráját, a szépségét, amire a lány nagyon-nagyon sokáig készül. A kedvesét fogja látni fehér ruhában, akit szeret, semmi többet,(ideje sem lesz többre) és annyira izgul mindenki, hogy minden rendben legyen aznap, hogy nem tud rá figyelni annyira, mint azt a menyasszonyok elvárnák. Plusz nincs is idő megörökíteni, hiszen pörögnek az események, azokat kell „dokumentálni”, készülnek a riportfotók.
Amit javaslok: azokat a fotók, amelyek a kreatív fotózáson készülnek, remélhetőleg életetek legszebb fotóinak fogjátok tekinteni. Ezért szánjatok rá kellő időt, a végeredményért megéri! 
A bekötött szemről a kendőt levéve, a vőlegény megcsodálhatja a menyasszonyt és a ruháját is.

És van idejük örülni egymásnak. :)
 2-3 óra a minimum egy ilyen fotózásnál, és akkor van lehetőség több helyszínre is menni. Ez lehet teljesen természetes közegben, nem beállított régi-módi képekre kell gondolni!
Készülődés a nagy találkozás előtt
És hogy ez a kreatív fotózás mikor legyen? Ne az esküvő napján! Miért? Mert az esküvő napján olyan sok esemény van, annyi minden zajlik, hogy fárasztó lenne még ez is pluszba, feszültek lennétek, hogy minden rendben lesz-e a későbbiek során, és bizony az a képeken is meglátszik! Mint mindig mindenben, biztosan lesz itt-ott egy kis csúszás (pl a fodrász nem végez időre, rokonok telefonálnak, nem találják a helyszínt, nehezebben mozog a menyasszony a nagy ruhában, magassarkúban, mint ahogyan megszokta, mi van, ha pont abban a fél-1 órában jön egy nyári zápor? stb, stb.). Ez mind kapkodáshoz vezetne, illetve a fotózásra szánt idő rövidülne le, és a használható képek száma is csökken. A szertartás napján két időpontot gondolnak az emberek fotózásra alkalmasnak (mindkettőről lebeszélném):
-         szertartások előtt: mire elkészül a fodrász, sminkes, ruhafelvevés, ez általában a déli órákra esne, amikor nem jók a fények, túl kontúrosak lennétek, nagy karikás/árnyékos szemmel, jól beleizzadnátok a ruhátokba, lefolyik a smink, stb.
-         szertartás és vacsora között: eleve itt nincs túl sok idő, plusz véleményem szerint, akármilyen jó és talpraesett egy vőfély/ceremóniamester, a pár nélkül nincs lakodalom, mulatság, megáll az élet.
Nemsokára a vőlegény megpillanthatja menyasszonyát. :)
 Mit javaslok? Legyen a kreatív fotózás az esküvő előtti nap, naplemente előtt 2-3 órával kezdjetek, és ebben az esetben biztosan még „ég a tűz a szemetekben”, sokkal szebb, lágyabb fények közt készülnek el életetek legjobb fotói! Nincs idegeskedés, nincs kapkodás, szebb és változatosabb lesz a végeredmény. A ruhák már egyébként is nálatok lesznek, egy ügyes virágos már péntekre el tudja készíteni a menyasszonyi csokrot, melyet este ha visszajuttattok, fel tudja újítani, frissíteni, így másnap is szép lesz – mi így szoktuk!, egy frizura és egy smink az, ami plusz tétel – de jó hír, lehet kétféle frizura is – egyik pénteken, másik szombaton. J Másik jó dolog benne, hogy pl. az előző napi kreatív fotózásból tud készülni köszönetkártya, amely képeslap nagyságú fotó rólatok, felirattal, melyet köszönetképpen át tudtok adni a násznépnek az este folyamán, vagy már az asztalon várja őket köszönetajándék gyanánt. És akkor nem kell a rokonoknak, ismerősöknek fotókat küldözgetni ólatok, hanem hopp, már ott is van!
A köszönetkártya, mely az előző napi fotózásból készült, készen várja az asztalon a vendégeket.
 Ha végképp nem szeretnétek, hogy a vőlegény meglássa a menyasszonyi ruhát, akkor legyen a kreatív fotózás az esküvő után 2-3 nappal, még az is jobb megoldás. Szánjatok rá időt, mert ezeket a fotókat fogják az unokáitok is nézegetni!
Meglepetés érkezik...

Menyasszony, vőlegény találkozik

Igazi boldogság <3
Néhány általunk szervezett esküvő fotójával szemléltetem, hogy igen csak megható és szép pillanat tud lenni az első találkozás, a készülődés, az izgalom, itt igazán tudtok egymásra figyelni és örülni egymásnak! Hajrá! J
Ha pedig kell segítség, szívesen segítünk leszervezni a nagy napot, hogy a fotókon is egy nyugodt pár köszönjön vissza!
És íme még egy nagy találkozás. Ugye Ti is szeretnétek ilyen képeket?
De gyönyörű menyasszony érkezik! Az első pillanat, amikor a vőlegény meglátta párját

Kitűző átadása

És az igazi csodálat tükröződik az arcokról.  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése