2012. január 31., kedd

Különleges helyszín: barlangi esküvő

A történet úgy kezdődött, hogy kedves barátaim elhatározták, hogy gyerekük születése után az egyházi esküvőt és kisbabájuk keresztelőjét egyszerre tartanák. Segítségemet kérték, hogy olyan esküvőt bonyolítsunk le, ami közel áll hozzájuk.  Kisbaba mellett nincs idejük a szervezés minden csínjával-bínjával bajlódni, megbíznak bennünk és az esküvő napján is egy plusz felügyeletet, irányítást szeretnének, hogy minden úgy történjen, ahogyan szeretnék. Örömmel vállaltuk a feladatot, szeretjük a kihívásokat, no meg ezt a két (illetve most már három) embert is nagyon.. :)
Mivel mindketten barlangászok, ezért számukra egyértelmű volt, hogy valahol barlangban szeretnék kimondani a boldogító igent. A helyszín választásánál a násznép nagysága számított, hogy 120 fő elférjen. Ezért nem jöhetett számításba a Mecsekben az Abaligeti-barlang, sem a Bükk-hegység barlangjai. Viszont Aggteleken a Baradla-barlang Hangverseny-terme rájuk is nagy hatással volt a monumentális méretű termével, szuper akusztikájával, a színpaddal, a színpad és nézőtér közötti kivilágított tóval... :) Úgy hogy a helyszínt sikerült is eldönteni, és lefixálni. 
Utána kerestük a buli helyszínét, melyet egy korrekt szálloda éttermében meg is találtuk. 
Sok kis apróság tette egyedivé az esküvőt: egyedi készítésű meghívók, netes felületű regisztráció a meghívóban kapott barlangos jelszóval, melyet az étterembe való belépéskor kellett elmondani, hisz az alapján volt az ültetés is... :)
 Az ültető"kártyák" valójában kis kézzel festett kavicsok voltak a barlangos jelszóval...
A virágdíszek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy tartósak legyenek, és az ősz színeiben pompázzanak.

De hogy is zajlott a barlangi esküvő? A násznép besétált a Hangverseny terembe aláfestő zenére, helyet foglalt. A kórus és a tiszteletes úr a színpadon állt és várt. Amikor mindenki elfoglalta a helyét, a pár a kórus énekére bevonult a színpadra a cseppkövek közül, melyet így hang és fényjáték kísért. A násznép nagy része nem tudta, hogy a pár, barlangászként, fehér s fekete barlangász overálban fog megjelenni, a menyasszony sisakja alól kilógó fátylát pedig kis koszorúslányok viszik. Az egyházi szertartás után a kislányuk keresztelőjének ünnepsége volt. 

A gratuláció után a násznép kis barlangtúrán vett részt. Szövetkezve a szülőkkel, a barlang bejárata előtt meglepetésként kis szappanbuborékokat fújtunk a párra, amikor kijöttek a barlangból. Előtte sikerült a párt rábeszélnünk, hogy menjenek csak el fotózkodni a barlangban, és ne ők akarjanak kijönni elsőnek... csak hogy megmaradjon a meglepetés varázsa... :)
A virágcsokor eldobásakor meglepődött a férjhez menni vágyó lányok csapata, hiszen a virágcsokorral együtt egy babajáték is repült, jelezvén, hogy nem mindig tartható be a kijelölt sorrend (esküvő - babázás), néha felcserélődik, de nem baj! 
Az étterembe érkezve pedig elkezdődött a dínom-dánom. A sok kisgyerek nagyon örült a teraszon berendezett játéktérnek, autózhattak, kézműveskedhettek, pöröghettek.  Ebéd után faragott gyümölcsökkel díszített gyümölcskosarakból lehetett csipegetni.

A menyasszonyi torta pedig a pár jelképeként (mivel sokat skypeoltak előtte... :)  egy kacsintó arcot ábrázoló 3 szintes torta lett.
A mulatság kora délutántól késő estig tartott, akkor takarodót fújva mindenki lepihent, mert hogy másnap folytatódott tovább a program egy hosszú és középtúrával a Baradla-barlangban. Barlangi túravezetőkkel külön kis csapatok alakultak ki és autóbusz szállította a násznépet a barlangbejárathoz Jósvafőre. 
Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon emlékezetes, egyedi esküvő létrejöttében sikerült besegítenünk, melyet szívesen megismételnénk máskor is... :)

3 megjegyzés:

  1. Hát bízton állíthatom, hogy remek lakodalom-keresztelő kerekedett, ügyes szervezést dícsért az egész.
    Ennek azért is örülök nagyon-nagyon, mert anno a mi lagzink sem a leghagyományosabb volt (de nem ennyire rendhagyó), és olyan jó a mai napig is az akkori vendégeinktól viszonthallani, hogy az egy remek buli volt.
    Húgoméknak is lesz mire visszaemlékezni.

    Puszi nektek.

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen, aranyos vagy! A Ti lagzitok miben nem volt hagyományos? :)
    Puszi a gyönyörű koszorúslánykáknak és a hercegnek is! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi. Puszik átadva.

    Hát nálunk a különlegesség a buliban merült ki, hogy azt felvittük a Hargitafürdő tetejére, az Ózon szállóba. Akkoriban még kevesen mentek ki a városból, furcsállották is, hogy szállás mindenki számára bíztosítva van. Ezért pedig szembeszálltunk a szülőkkel, ők igazán a városban képzelték el az egészet. De iszonyat jó buli volt, így akadtak akik elfáradtak, elmentek egyet szundítani, majd ismét ropták a táncot.

    VálaszTörlés